top of page

När träden står nära och riskerar falla på byggnader tar vi ner träden bit för bit.

Ofta säger kunden vi tänkte inte på att det blivit så stort. När det blåser och knakar i träden kan det vara för sent, kanske står trädet på berget? Ett träd som står på berg har inte så djupa rötter och kan lättare blåsa om kull. Detta träd som fotografen hjälpte oss att ta bilder på medan vi tog ner det, växte på ett berg. Vi är nu utrustade med en el motorsåg från Husqvqrna, så fantastiskt inga avgaser i ansiktet, tyst, och lite vibrationer ett perfekt val för miljön! Men sågen måste slipas och laddas och bör hanteras av ett proffs.

Slipad - laddad - klar för dagens uppdrag.


På väg upp mot toppen kapas grenarna i tur och ordning.

När Mike har klättrat så högt han kan kapas toppen, och sedan börjar han klättra ner igen.

Mike tar med sig trädstammen ner bit för bit, han håller hela tiden kontroll på marken så ingen blir skadad, när han puttar ner kubbarna.

Mike är strax nere på marken och tar sista bitarna och gör en så kort stubbe som möjligt. Har du ett träd som är nertaget? Men stubben blev klart kan Mike hjälpa dig att fräsa bort den! Skriv en rad till mikestradservice@gmail.com eller kontakta mik här på sidans Chat eller på hans mobil när han nu har en el driven motorsåg "hör" han den men, av säkerhetsskäl kan han inte svara så skicka helst ett SMS 070 8 25 25 83 Det finns en annan metod, som vi kallar viktreducering något som vi gillar då varje träd är viktigt för vår miljö. Min vän kallar det för att jag friserar trädet. Det tar lite längre tid men du har kvar dit träd och din skugga men trädet får en mindre volym och vinden kan blåsa igenom trädet och både miljön och vi mår bättre.

86 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page