top of page

Vår och tid för fruktträdsbeskärning

Traditionellt beskär man fruktträden på vårvintern, börjar knopparna på grenarna spricka ut och visa blom och blad är det för sent.


Några skäl till att beskära dina fruktträd. Om man beskär träden rätt kommer du få en bra frukt skörd. Man kan även underhållsbeskära träden för ett estetiskt utseende och ta bort döda grenar. När man beskär träden kan man även tänka på trädets uppbyggnad på så vis minska risken för fläkning dvs att ingen gren ska brytas, vilket man kan göra med att viktreducera och avlastning. Det kan även finnas utomstående åsikter på träden, grannar som störs av grenar som hänger ut över gränsen. Även kommunen kan ha åsikter så som fri sikt i korsningar och framkomlighet. Skymmer trädet ljuset för dig kanske det ska kraftigt beskäras eller avlägsnas. Personligen tycker vi inte att man ska ta bort träd för dom behövs i våra trädgårdar och ett solmoget äpple går inte att köpa i butiken.En balans konst arboristen balanserar på stegen och har ett bra öga för att beskära trädet med en bra balans för trädets bästa och för att ge fina jämn mogna frukter.

Efter uppdraget städar vi och kör bort alla kvistar och grenar. Kontakta oss för offert och rådgivning. Läs mer om trädbeskärning.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page