Välkommen Till Mike's Träd Service Tjänster 

1/5

Trädtjänster till dig som privatperson, företag, förening, kyrka, stad eller kommun. Vi hjälper er att snabbt och säkert beskära eller ta ner de träd ni vill ha hjälp med.

 

 

En riktig beskärning av era träd kommer att ge både träden och er tomt en rejäl ansiktslyftning.

 

Olika faktorer kring ditt träds placering, hälsa och storlek avgör vilken typ av beskärning som ska göras, eller om det bör tas ned.

Trädfällning 

Att fälla ett träd från marken är oftast det lättaste och billigaste alternativet, men inte alltid möjligt. Står trädet trångt till mellan byggnader, elledningar eller annan växtlighet krävs bit-för bitnedtagning eller så kallad sektionsfällning. Det innebär professionell trädklättring med hjälp av klätterutrustning. På så sätt kommer vi åt att fälla trädet uppifrån och ner, gren för gren och utan att utsätta omgivningen för skador.

Vi tar alltid det säkra före det osäkra. Innan varje jobb utförs gör vi en riskanalys på plats. Det sker vid vårt första besök hos er för att bestämma pris. Detta besök är alltid helt kostnadsfritt och en förutsättning för att vi ska kunna sätta rätt pris på tjänsten. Att uppskatta ett jobb per telefon är näst intill omöjligt.

Då ett träd tillslut måste fällas är en vanlig fällning från marken oftast det enklaste och billigaste alternativet. Till vår hjälp har vi då vår skolning och erfarenhet, rätt såg för arbetet och om det skulle behövas rep och vinchar.

received_10156661449202577.jpeg

Rubrik 1

Men står trädet nära byggnader, ledningar eller annat som gör en markfällning omöjlig är våra Arborister specialister på att nedmontera det i mindre bitar med hjälp av proffesionell trädklättring och många års träning och erfarenhet. Med hjälp av utrustning specifikt framtagen för trädklättring kan vi förflytta oss i kronan obehindrat och släppa ner små bitar utan fara för närmiljön. I extrema fall eller med extremt känslig närmiljö kan vi fira ner bitar med maximal precision och minimal påverkan på omgivningen.

Att ta ner ett träd i bitar kan utan rätt kunskap och utrustning kan vara livsfarligt och fackmän bör ALLTID anlitas. 

Trädbeskärning 

Precis som era rabatter behöver omsorg för att blomstra, behöver era träd vård för att nå sin fulla funktionella och estetiska prakt. För att hålla efter träd där de tävlar med människor om sol och utrymme behövs expertkunskap. Vi på Trädakuten besitter den expertkunskapen och åtar oss mer än gärna arbetet.

Ingen sol på altanen, dålig bild på parabolen eller lågt hängande grenar som trots att Ni klipper dem varje år, likväl är där lika fort igen. En proffesionellt utförd beskärning löser alla dessa problem.

Med flera års erfarenhet som klättrande Arborister är våra ögon tränade i att se hur en kronutglesning kan ge er mer ljus på tomten och mindre löv på gräsmattan. Eller hur en kronreducering kan spara flaggstång, fasad och tak från grenslitage utan att det beskärda trädet ser stympat ut.

Varje träd är unikt och behöver en unik behandling. Var inte rädd för att kontakta oss så vi kan skräddarsy en beskärning som passar för Ert och Ert träds behov.

20180731_103141.jpg

Skogsavverkning

Planerar du att bygga hus? Köpt en tomt men vet inte riktigt hur du ska göra med skogen som står på den?

Vare sig det rör sig om ett träd eller ett hektar så har vi resurserna du behöver. Efter en effektivt utförd avverkning förvandlar vi skogen till glänta, redå för grunden till ditt nya drömhus.

received_10156661449547577.jpeg